Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir?

Yayınlandı Bakır 11/07/2015 0 Yorumlar Kahve Hakkında,

1- Çekilmiş Türk kahvesi
Türk kahvesi bütün dünyadaki kahveler arasında en ince çekilmiş kahve çekirdeklerinden hazırlanır. Kahve çekirdeğini isterseniz basit bir el değirmeni ile evde kendiniz çekebilirsiniz. Ya da bununla hiç uğraşmayayım derseniz, çekilmiş olarak satılan Türk kahvesi paketlerinden alabilir ya da kahve çekirdeği satan biri kahve zincirinden ya da kuruyemişçiden çekirdek alırken Türk kahvesi ayarında çektirebilirsiniz.
 

2- Cezve
Klasik olarak Türk kahvesi bakır cezvelerde pişirilir ve bunun daha lezzetli olduğu herkes tarafından kabul görür.
 

3- Şeker (isteğe göre)
Türk kahvenizi nasıl içeceğinize göre şeker ya da ilave bazı başka tadlar (tarçın, çikolata, kakule vb.) ekleyebilirsiniz. Buna göre kahveniz sade  kahve (şekersiz), orta şekerli kahve ya da şekerli kahve olacaktır.
Türk Kahvesi Nasıl Hazırlanır?
Klasik Türk kahvesi tarifine göre Türk kahvesi yapımında takip etmeniz gereken altı adım vardır:

1. Adım
Öncelikle, kaç fincan kahve pişirecekseniz o kadar fincan soğuk suyu cezveye koyun. Suyun soğuk ve kaliteli olması (mümkünse musluk suyu kullanmayın, klor kahvenin tadını bozacaktır) lezzetli kahve yapmanız açısından önemli.

2. Adım
Eğer istiyorsanız cezvenize şeker ilave etmenin zamanı. Şekerli kahve için 2 çay kaşığı ya da 2 adet kesme şeker ekleyin.

3. Adım
Şimdi de kahve ekleme vakti. Her bir fincan için 2 dolu dolu çay kaşığı (yaklaşık 5 gram kadar) kahve koyun ve tüm malzemeleri hafifçe karıştırın.

4. Adım
Kahvenizi düşük ateşte ısıtmaya başlayın. Çok dikkatli olun, çünkü kahve bir anda köpürüp cezvenizden taşabilir! Ki sonrasında ocağı temizlemek zahmetli olabilir! :) Kahve pişerken karışıtırıp karıştırmamak tarzınıza kalmış. Her ikisi de olur.

5. Adım
Kahve hafif köpürdükçe üzerinde biriken köpüğü kaşıkla alıp fincanlara pay edin. Bu köpürtme-köpüğü fincanlara alma-tekrar köpürtme olayını 3 kez tekrarlayıp sonunda kahveyi fincanlara boşaltın. Unutmayın, kahveyi asla tam olarak kaynatmamalısınız. Aksi takdirde kahvenin içindeki yağ asitleri buharlaşacağı için acımsız ve lezzetsiz bir kahve elde edersiniz.

6. Adım
Evet, hepsi bu kadardı işte! Lezzetli, bol köpüklü bir Türk kahvesi yaptınız bile... Şimdi oturup ağız tadıyla kahvenizi içebilirsiniz. Unutmadan, kahvenin yanında su ikram edilmesi adetten olup; bu su, kahveden hemen önce içilir ki ağızda var olan diğer tadlar silinsin ve kahvenin tadı mümkün mertebe daha çok alınabilsin!

Bir Yorum Yaz